Peckham Nursery Playground

nursery-playground-equipment.jpg

Peckham Park Primary School wanted to install new timber play equipment for their nursery and reception that would introduce a natural green feel to what was a grey and dreary space.

 

The design consisted of a play tower with climbing ramp, slide and nets; sand pit and natural den; balancing logs and stepping stumps; a decked stage with musical instruments; mirrors and blackboards; planters and a planting bed; role play village; water troughs; play shop; cupboards and storage; tables and natural oak seats; and a bridge. It was built from a combination of larch, sawn oak and natural oak. This combined with coloured wet pour, tiger mulch and extensive planting helped to soften the area and create an inviting green space for the children to play in.

 

The timber play equipment was integrated into the larch fence line and new canopy to create a coherent scheme for the entire nursery/ reception outdoor space.